Over INNA Vlaanderen

Sally Maes, oprichtster en bezieler van INNA Vlaanderen

 

 

Mijn verhaal, persoonlijke focus & missie

Uit ervaring weet ik hoe zwaar de nood aan ondersteuning is voor de familie en omgeving van mensen met een verslaving.  Onvoorspelbaarheid wordt helaas vaak een constante.  Ook worden situaties doorgaans steeds complexer en beginnen ze te ontsporen of escaleren op momenten dat je draaglast en psychische belasting een limiet bereikt.  De berg 'puin' die je vaak als naaste probeert te ruimen lijkt dan onoverkomelijk en je eigen bootje rechthouden valt dan niet mee!

 

Een belangrijke inspiratiebron in mijn werk is ook mijn eigen ontwikkelingspad. Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent om kwetsbaar te zijn en in een uiterst precaire of onzekere situatie terecht te komen op o.a. relationeel, financieel en juridisch vlak.

Tijdens deze uitdagende momenten voelde ik telkens een diepgewortelde kracht opborrelen.  Die stelde me in staat om door te gaan en te blijven vertrouwen in mijn vermogen om mijn situatie te overstijgen.  Investeren in zelfontwikkeling was op die momenten een must voor mij.  Geen evidentie, maar het kijken naar patronen die speelden en het blijven zoeken naar hoe ik ze kon transformeren, heeft mij enorm verrijkt en in mijn kracht gebracht.

 

Enkele jaren geleden heb ik besloten om mijn ervaring deskundig in te zetten en zelf mee het verschil te maken.

Ik volgde een opleiding Systeemondersteuning bij verslavingsproblematieken en opleidingen bij het Vlaams expertisecentrum alcohol en andere drugs.  In mijn vrije tijd ging ik als vrijwilliger aan de slag.  Daarnaast schoolde ik mij bij tot bemiddelaar in familiale zaken om ook iets te kunnen betekenen voor families die zonder gerechtelijke procedure tot oplossingen willen komen.

 

Via INNA Vlaanderen wil ik een bron van inspiratie en kracht voor anderen zijn.  Met mijn kennis, inzichten, ervaring en expertise wil ik bijdragen aan ondersteuning en herstel in de omgeving van mensen met een verslaving.  De nood aan zorg op maat is hoog en mijn enthousiasme en drive om een verschil te maken groot.

 

Ik hoor graag wat ik voor jou kan betekenen.

 

Hartelijke groet,

Sally Maes

 

Erkend bemiddelaar in familiale zaken

Gecertifieerd hulpverlener bij alcohol en drugs

Deskundig systeemondersteuner bij verslaving

Ervaringsdeskundige als naaste betrokkene

 

 

Missie

 

Waar INNA Vlaanderen voor gaat


 

Visie

 

Waar INNA Vlaanderen voor staat